Instructor Led Workshops

By popular demand Microsoft is offering attendees the opportunity to experience the latest and greatest technology presented by the experts.

Bring your own laptop, and plug into these hands-on hosted workshops. Seating is limited to the first 50 attendees per workshop, so please arrive early to avoid disappointment.
 

Wednesday, October 16

            

SQL Server 2014 Data Platform
Showcase

Dandy Weyn
How to implement the new features and enhancements in SQL Server 2014 and learn about AlwaysOn capabilities, In-Memory OLTP and Security.
 
10:15am-11:30am                       Duration:
2 hours
Level: 300

Introduction to Power BI

Dandy Weyn/ Michael Tejedor
How to go from data discovery to visualization.
 
1:30pm-2:45pm   Duration:
75 mins          
Level: 200

Thursday, October 17

       

Creating an Excel 2013 PowerPivot
Data Model

Peter Myers
How to create a Power Pivot Data Model in Excel 2013.
 
10:15am-11:30am   Duration:
75 mins
Level: 300

Preparing an Excel 2013 Power Pivot
Data Model for Power View Reporting

Peter Myers
How to prepare a Power Pivot Model in Excel 2013 and optimize it for Power View Reporting.
 
3:00pm - 4:15pm   Duration:
75 mins
Level: 300

Friday, October 18

       

Exploring Power View in
Excel 2013

Peter Myers
How to build compelling Power View reports in Excel 2013.
 
10:00am-11:15am     Duration:
75 mins
Level: 200

Creating an industry-relevant
interactive tour with Power Map
for Excel 2013

Peter Myers and Ari Schorr
How to create data visualizations using Power Map for Excel 2013.
1:00pm-2:15pm   Duration:
75 mins
Level: 300